Вареники з картоплею на пару

Вареники з картоплею на пару – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Очищаємо картопляні бульби, розрізаємо їх навпіл і перекладаємо в каструлю. Заливаємо водою. Присаливаем за смаком. Варимо картопляні бульби до готовності. Повністю зливаємо картопляний відвар. Картопля остуджуємо.

За цей час обсмажимо на сковороді в рослинному маслі цибулю, подрібнений дрібними шматочками. Обсмажену цибулю додаємо до картоплі.

Картопля з цибулею «перетворюємо» в пюре. Начинка для вареників готова.

Тісто розгортаємо в тонкі пласти, з яких кулінарним кільцем вирізаємо круглі заготовки для вареників.

У центр кожної заготовки поміщаємо картопляну начинку. Скріплюємо краю.

Вареники поміщаємо на решітку пароварки, змащену рослинним маслом.

Готуємо вареники на пару 20-25 хвилин. Приємного всім апетиту!