Очищаємо картопляні бульби, розрізаємо їх навпіл і перекладаємо в каструлю. Заливаємо водою. Присаливаем за смаком. Варимо картопляні бульби до готовності. Повністю зливаємо картопляний відвар. Картопля остуджуємо.
За цей час обсмажимо на сковороді в рослинному маслі цибулю, подрібнений дрібними шматочками. Обсмажену цибулю додаємо до картоплі.
Картопля з цибулею «перетворюємо» в пюре. Начинка для вареників готова.
Тісто розгортаємо в тонкі пласти, з яких кулінарним кільцем вирізаємо круглі заготовки для вареників.
У центр кожної заготовки поміщаємо картопляну начинку. Скріплюємо краю.
Вареники поміщаємо на решітку пароварки, змащену рослинним маслом.
Готуємо вареники на пару 20-25 хвилин. Приємного всім апетиту!