Вареники з начинкою з сиру

Вареники з начинкою з сиру – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготуємо необхідні продукти: борошно, яйця, сіль, воду, цукор, сир.

Замішуємо круте тісто з просіяного двічі борошна і киплячої води з розчиненою в ній сіллю ложечкою або лопаткою (обережно спочатку суміш буде дуже гаряча). Коли маса трохи охолоне продовжуємо замішувати, руками збираючи його в кому. Тісто вийде дуже ніжна, еластична, однорідна. Накриваємо його плівкою і залишаємо на 20-25 хвилин для “дозрівання”.

Тим часом зробимо начинку: до сиру додати сіль або цукор і підготовлене (раніше ретельно вимиту) яйце, добре все перемішати. Начинка готова.

Тісто ділимо на рівні частини. З кожної частини скачуємо ковбаску приблизно три сантиметри в діаметрі і нарізаємо впоперек, на кружечки, які тонко розкачуємо за допомогою качалки. Я всі операції виконую на дерев’яній обробній дошці, посипаною борошном. На середину кожного кружечка тесту викладаємо сир, краї защипуємо, оформляємо у вигляді півмісяця звичайним способом або кіскою. У мене вийшли ось такі віночки.

Ставимо кип’ятити воду, трохи солимо її. Варимо помішуючи, близько 5 хвилин. Пам’ятайте, що тісто дуже ніжне і м’яке, довго варити не треба. А якщо Ви не плануєте використовувати всі вареники за один раз, то їх можна заморозити. Після розморожування вони не втрачають своїх смакових якостей.

При подачі добре використовувати велику білу, підігріту тарілку, в додаток можна використовувати сметану, мед, солодкі або солоні соуси, ягоди, цукрову пудру, а так само класичний підсмажену цибулю. Довго зберігати готові варенички не бажано, але при необхідності їх можна розігріти на пару або підсмажити на вершковому маслечко до хрусткої скоринки.

Ліпіть вареники разом зі своїми дітками, ви отримаєте масу позитивних емоцій, а страва стане набагато смачніше. Приємного апетиту!