Варення з бузку
Інгредієнти
Бузок – 200 гр. (щільно набита підлогу літрова банка) | |
Цукор – 150 гр. | |
Вода – 100 мл | |
Лимон – Лимон |
Зараз за вікном прекрасний час весни, коли все цвіте і пахне. Вже правда відцвіли вишні й абрикоси, але зате радує око своїми прекрасними гронами і наповнює повітря чудовим ароматом бузок. Я давно чула, що бузок не тільки корисна як лікувальна трава, але і їстівна. Але все не наважувалася спробувати. Але в цьому році я набралася хоробрості і зважилася. Довго думала, що ж в першу чергу зробити – вино, варення, сироп або щось інше. Зважилася на варення. Але поки мінімальної порції – трохи страшно яке воно вийде на смак. Експериментуємо разом!
Покроковий рецепт
1. У мене бузок двох кольорів, але думаю краще брати тільки фіолетову, тоді колір варення буде красивіше і насиченішим. Відмежовує квітки від плодоніжок, промиваємо під водою.
2. Засипаємо в чашу комбайна пелюстки бузку, цукор, сік з лимона і воду. Добре збиваємо.
3. Пересипаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Варимо 20 хвилин. Відставляємо убік, поки трохи не охолоне.
5. Варення вийшло дуже незвичайне і яскраве на смак. Гіркота від бузку повністю зникав. Воно відмінно підійде до різних десертів.