Варення з мяти з лимоном і лаймом

Варення з мяти з лимоном і лаймом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Листя м’яти замочити на кілька годин у чистій воді, після чого повторно ретельно вимити. Дрібно нарізати. Трохи відкласти.

2. Лимони або лайми також подрібнити разом з цедрою.

3. Залити м’яту і лимони водою. Варити 15-25 хвилин на середньому вогні. Накрити ємність кришкою і залишити в прохолодному місці на 25-30 годин.

4. Віджати суміш за допомогою сита або марлі і до отриманого настою додати цукровий пісок, а також трохи води.

5. Цей етап не обов’язковий, але якщо ви бажаєте варення з красивими зеленими листочками… Порубати кілька листочків м’яти (це ми робили на першому етапі), закинути в приготовлену, вже віджату суміш. Повторно проварити до густого стану.

6. Простерилізувати банки, наповнити їх отриманим варенням і закатати кришками.