1. Листя м’яти замочити на кілька годин у чистій воді, після чого повторно ретельно вимити. Дрібно нарізати. Трохи відкласти.
2. Лимони або лайми також подрібнити разом з цедрою.
3. Залити м’яту і лимони водою. Варити 15-25 хвилин на середньому вогні. Накрити ємність кришкою і залишити в прохолодному місці на 25-30 годин.
4. Віджати суміш за допомогою сита або марлі і до отриманого настою додати цукровий пісок, а також трохи води.
5. Цей етап не обов’язковий, але якщо ви бажаєте варення з красивими зеленими листочками… Порубати кілька листочків м’яти (це ми робили на першому етапі), закинути в приготовлену, вже віджату суміш. Повторно проварити до густого стану.
6. Простерилізувати банки, наповнити їх отриманим варенням і закатати кришками.