Домашнє варення з стиглих слив з волоськими горіхами виходить незвичайно смачним. Це варення просто ідеально підходить до сніданку, оскільки воно відмінно поєднується з гарячими тостами і сиром.
Інгредієнти
відфільтрована вода – 4 столові ложки | |
коричневий цукровий пісок – 50 г | |
білий цукровий пісок – 300 г | |
чорнослив – 8 шт. | |
стиглих червоних слив – 450 г | |
очищені горіхи волоські – 70 г | |
коньяк – 2 ст. л. |
Звичайно, простіше прийти в магазин і купити вже готове варення з слив, але такого ви точно ніде не знайдете! Саме час зробити заготовку–сливове варення. Для пікантності додаємо горішків і коньячок. Запасаємося осінніми дарами!
Покроковий рецепт
Видалити кісточки у промитих злив, потім сливову м’якоть нарізати шматочками невеликого розміру.
Чорнослив помити, порізати не дуже.
Перекласти сливи та чорнослив в будь-яку каструлю, найбільш підходящу для варіння варення. Додати необхідну кількість відфільтрованої води і вкипятить.
Насипати білий і коричневий цукровий пісок. При частому помішуванні довести солодку сливову суміш до слабкого кипіння. Потім продовжити процес варіння на слабкому вогні ще десять хвилин. Цукор повинен весь розчинитися.
Тепер прийшла черга горіхів. Обсмажити у важкій сухій сковорідці очищені волоські горіхи, потім трохи їх остудити, середньо порубати і пересипати в каструлю з варенням. Додати пару ложок коньяку, перемішати.
Продовжити процес готування ще протягом п’яти хвилин при періодичному помішуванні.
Перелити домашнє варення зі слив з горіхами в чисті стерилізовані банки, закрутити кришки і прибрати в прохолодне місце.