Варення з замороженої ожини

Варення з замороженої ожини – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ароматне варення з замороженої ожини з лимоном.

Інгредієнти

Ожина – 600 г
Цукор – 400 г
Лимон – 1 шт.
Вода – 20 мл

Як приготувати Варення з замороженої ожини

За 20 хвилин з єжевичної заморозки, виходить ароматний, смачний конфітюр з лимонними нотками. Зберігається він не довго, тому що діти їдять його просто моментально. Варення виходить зі збалансованим кисло-солодким смаком свіжих ягід. З-за чого і подобається дітям. Готувати його рекомендується невеликими порціями, так краще зберігається смак свіжих ягід.

Покроковий рецепт


Заморожену ожину викласти в каструлю, влити 20 мл води. Поставивши на дуже маленький нагрівання, постійно перемішуючи дочекатися виділення соку.

Всипати 400 г піску, перемішати.

Поставити на вогонь, заважаючи десерт дочекатися розчинення цукру.

Розім’яти ягоди товкачиком.

З лимона зняти цедру, натерти її на дрібній тертці.

Всипати в каструлю.

З ½ лимона вичавити сік, процідивши щоб не потрапили зернятка, додати до ягід.


Варити до появи перших пухирців. Після того як вони з’являться виждати 2 хв. і прибрати з плити. Десерт можна залишити в каструлі до охолодження, а можна розлити по банках, але не закривати їх, поки він не охолоне.