Варіація на тему Капрезе з свіжого помідора і ароматного сиру
Інгредієнти
Помідори – 2 шт. | |
Сир Леердам – 150 гр. | |
Соус песто – 2 ст. л. | |
Сіль – за смаком |
Найяскравіший і популярний салат-закуска італійської кухні – це, звичайно ж, Капрезе. У нього входять помідори, моцарелла і базилік. Все це подається під соусом песто. Але як по мені, моцарелла – це досить прісний на смак сир. Тому я пропоную свою варіацію цього салату – замінити на сир Моцарелу з більш яскравим і виразним смаком. У мене сир Леердам, але ви можете взяти Радомер або Маасдам, які легше знайти в наших краях.
Покроковий рецепт
1. Помідори помити, обсушити і нарізати кільцями.
2. Красиво розкласти на тарілці. Трохи підсолити.
3. Сир нарізати пластинами.
4. Вкласти між кілець помідорів, так щоб вони чергувалися. Оскільки у мене шматочок сиру досить вузький, то я клала відразу по два.
5. Зверху полити соусом песто.