Ватрушки – випічка дитячими ручками

Ватрушки – випічка дитячими ручками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Активуємо дріжджі. У 1/3 склянки теплої води додаємо пакетик дріжджів (11гр), трохи розмішуємо і залишаємо на 15 хвилин. У мисці зверху води повинна утворитися повітряна шапка дріжджів. Якщо шапки через 15 хвилин не утворилося – швидше за все, прострочені дріжджі.

Поки дріжджі активуються, з’єднаємо кефір і рослинне масло. Я беру невеликий сотейник, виливаю в нього кефір, масло. Ставлю на плиту, включаю відразу великий вогонь, помішую віночком. Хвилин через 5-7 (залежить від вашої печі) кефір і масло повинні з’єднатися, трохи нагрітись (приблизно 38-40 градусів). Важливо не перегріти суміш, інакше кефір згорнеться.

Дріжджі активувалися, кефір з маслом теплі. У просторій ємності з’єднуємо дріжджі, кефір з маслом, перемішуємо. Додаємо ложку цукру і ложку солі, перемішуємо. Далі в тісто поступово (приблизно півсклянки) просіваємо борошно. Спочатку я вмешиваю борошно віночком, коли тісто стає важко заважати, допомагаю руками. Вийде має не дуже липке до рук тісто, м’яке, еластичне. залишаємо наше тісто на 40 хвилин в теплому місці, накриваємо.

Через 40 хвилин тісто трохи піднялося. Зараз настає момент, коли варто покликати свого дитини. Я стелю на стіл харчову плівку, присипаю її борошном. Ділю тісто на невеликі шматочки. Дайте своєму дитина такий шматочок тіста і покажіть, що його слід гарненько розім’яти, скачати коло.

Так як ми вирішили робити ватрушки, зліпленого з кола варто зробити коржик з поглибленням посередині. Не страшно, якщо у дитини буде не виходити – ви можете доробляти за нього. Важливо, щоб він розминав пальчиками тісто, катав його в долоньці – це дуже гарна гімнастика для ручок.

У центр ватрушки викладаємо сир, трохи приминаем його, зверху посипаємо цукром.
На деко постелимо пергаментом, змащуємо її маслом.
Викладаємо ватрушки, боки змащуємо жовтком.
Сипати цукор, розмазувати масло по пергаменту може ваш малюк – це хороша гра на поняття різних текстур.
Ставимо в духовку при 170 градусах на 10-15 хв. На останні 3 хвилини включаю 185 градусів – щоб зверху сильніше підрум’янилися.