Інгредієнти
Для тіста: – | |
Кефір – 100 мл | |
Сода – 2/3 чайної ложки | |
Лимонна кислота – 1/2 чайної ложки | |
Вода – 30 мл | |
Оливкова олія – 30 мл | |
Сіль – 0,5 чайна ложка | |
Цукор – 1 столова ложка | |
Борошно – 200 г | |
Для начинки: – | |
Болгарський перець – 1 шт. (жовтий) | |
Цибуля червоний – 1 головка | |
Сир Моцарелла – 2-х видів. Всього 150 г |
Для того щоб приготувати в домашніх умовах самостійно піцу, не обов’язково мати якісь особливі кулінарні навички. Тісто для піци не вимагає особливих секретів. Складається воно із звичайних інгредієнтів: борошна, води, солі, цукру, дріжджів і рослинного/оливкової олії. Сьогодні я пропоную Вам приготувати тісто для піци без дріжджів, на кефірі. Тісто виходить еластичним і, у плані вживання, «легким». В якості начинки я використовувала болгарський перець, цибулю і 2 види сиру. Загалом-то, нічого вибагливого, але смачно!
Покроковий рецепт
Соду погасити лимонною кислотою і невеликій кількості води. В не великій чаші змішати кефір і гашену соду, додати оливкове масло (бажано використовувати саме оливкова олія, воно додасть тісту еластичність та чудовий контурний смак). В окремій глибокому посуді змішати всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, сіль і цукор. У чашу з сухими інгредієнтами вилити кефірну суміш, замісити м’яке тісто. (Якщо ви додали надто велику кількість рідини, збільште кількість борошна, але не переборщіть, інакше тісто вийде жорстким). Місіть тісто близько 5-7 хвилин. Загорнути тісто в поліетиленовий пакет (ще краще накрити бавовняним рушником) і дати відпочити 10-15 хвилин.
Тим часом, червоний цибулю почистити, нарізати кільцями. Болгарський перець помити, видалити плодоніжку і серцевину, розрізати навпіл і нарізати по можливості тонкими півкільцями.
Після того, коли тісто відпочине, присипати поверхню столу невеликою кількістю борошна і розкачати тісто, розтягуючи його в різні боки. Деко вистелити пергаментним папером і трохи присипати борошном. Перекласти розкачане тісто на деко. Тісто вийде набагато смачніше, якщо основу збризнути невеликою кількістю оливковою олією. Якщо ви любите пікантні смаки, можна основу змастити трохи гірчицею.
На тісто викласти кільця болгарського перцю і салатного лука.
Потім викласти шматочки одного виду сиру. І нарізані скибочки іншого. Випікати піцу на вже розігрітій до 200 С духовці. У даному рецепті начинка досить «пухка» і час випікання складе 10-15 хвилин. Піца виходить ароматною, тісто на наступний день не черствіє (хоча до наступного дня вона навряд чи «доживе» ;-)).
Тепер найскладніше – дати піці охолонути настільки, щоб не обпектися при поїданні її :-).
Нарізати на шматочки і … Приємного апетиту!