Легке овочеве перше блюдо підійде для всіх, хто стежить за харчуванням або відмовився від м’яса.
Інгредієнти
Капуста білокачанна – 200 гр | |
Капуста червонокачанна – 200 гр | |
Капуста пекінська – 100 гр | |
Картопля – 2 шт | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт | |
Буряк – 1 шт | |
Яблуко – 50 гр | |
Перець болгарський – 50 гр | |
Оливки консервовані – 20 гр | |
Сіль – за смаком | |
Лавровий лист – 1-2 шт | |
Рослинна олія – 4 ст ложки | |
Томатна паста – 2 ст ложки |
Ця страва готується швидко і порадує приємним смаком. Багато господинь стикаються з ситуацією, коли в холодильнику залишається потроху різних овочів, наше блюдо з легкістю вирішить цю ситуацію.
Покроковий рецепт
В моєму випадку залишилося по шматочку білокачанної, пекінської і червонокачанної капусти. Всі види капусти шаткуємо соломкою. Картоплю ріжемо на невеликі кубики.
Буряк чистимо і ріжемо соломкою. Цибулю ріжемо довільно.
Половинку яблука, перець і оливки ріжемо дрібно, довільно. Мені подобається, коли в борщі овочі не дуже дрібної нарізки і видно, з чого приготовано блюдо.
Кип’ятимо воду і кладемо в неї картоплю, лавровий лист і перець горошком. Поки картопля вариться, пасеруємо цибулю, додаємо буряк. Коли овочі трохи протушатся, додаємо томат і трохи водички, доводимо до кипіння.
Коли картопля буде полуготов, кладемо в овочевий бульйон червонокачанну і білокачанну капусту. Варимо хвилин 10, після чого додаємо пасеровані овочі, пекінську капусту, перець, яблука і оливки, додаємо сіль і улюблені спеції. Через 15 хвилин наш страва готова.
Легкий, злегка солодкуватий смак цього борщу приємно різноманітить ваше меню.