Смачне ласощі для ласунів. Приготувати полуничний пиріг просто і легко!
Інгредієнти
Тісто листкове – 200 гр бездріжджове | |
Полуниця – 1 ст. | |
Цукор – 2-3 ст. л. | |
Крохмаль – 1 ст. л. | |
Яйце – 1 шт. | |
Борошно – 1 ч. л. |
Основа нашого пирога – це листкове бездріжджове тісто. Його слід заздалегідь розморозити. Полуницю промити добре, видалити плодоніжки. Перекласти полуницю в друшляк, щоб стекла зайва вода. Починаємо готувати відкритий полуничний пиріг.
Покроковий рецепт
Пласт листкового бездріжджового тіста перекладаємо на присипаний борошном стіл. Розкачуємо тісто. Вирізаємо коло, використовуючи об’ємну тарілку або кришку в якості шаблону. Відразу перекладаємо основу для пирога на деко, який рекомендуємо застелити пергаментом.
Промиту підготовлену полуницю нарізаємо на шматочки. Викладаємо начинку на основу пирога.
Полуницю присипаємо цукровим піском.
А ще потрібно посипати начинку крохмалем.
Оформляємо краю відкритого пирога.
Змащуємо їх збитим курячим яйцем.
Пиріг з полуницею відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин. Угощаемся смачним пирогом, коли він повністю охолоне. Приємного чаювання!