Відкритий пиріг з сиром і помідорами

Відкритий пиріг з сиром і помідорами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тонкий хрусткий коржик з запеченими помідорами і сиром -просто смакота! Цей рецепт для тих, хто любить не складну, просту випічку.

Покроковий рецепт

Готуємо томатний відкритий пиріг з сиром так:
1. Спочатку треба зробити тісто. Зручно це зробити в комбайні. Спочатку перемішується борошно і сіль, потім додаються шматочки масла і маса перемішується, потім кладеться куряче яйце, злегка збите з водою, і все знову перемішується.

2. З тіста формується куля, загортається в плівку і охолоджується годину в холодильнику.

3. Через годину тісто розгортаємо і кладемо у форму для випічки, яку необхідно заздалегідь змастити маслом. Тісто притискаємо пальцями рук до бічних стінок, надлишки тіста обрізаються.

4. Змащуємо гірчицею тісто за допомогою пензлика, чим товще шар гірчиці, тим гостріше вийде пиріг. Духовку нагріваємо до 210-220 градусів.

5. Готуємо начинку. Сир натріть на тертці або покришіть руками (все залежить від виду сиру). Посипте тарт сиром.

6. Помідори наріжте і покладіть на сир, бажано в один шар. Полити оливковою олією, присипати прованськими травами, перцем (за бажанням).

7. Печеться пиріг півгодини. Потім пиріг остуджується і подається до столу.