Відварну молоду картоплю під сирним соусом

Відварну молоду картоплю під сирним соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Картопля – 1 кг маленького молодого картоплі
Сіль – велика кількість морської солі (треба трохи більше, ніж ви думаєте)
Лимон – 2 тонких скибочки лимона
Вода – для варіння (вона повинна доходити до середини картоплі, а не повністю покривати його)
Для заправки: –
Часник – 5-7 зубчиків
Сіль – за смаком
Кайенский перець – 2 міні кайенский перцю (можна сухий)
Кумін – 1 чайна ложка
Паприка – 1 чайна ложка
Панірувальні сухарі – (для клейковини, використовувати не обов’язково)
Оливкова олія – 1/4-1/2 склянки
Винний червоний оцет – 2-3 столові ложки
Вода – не багато (на розсуд)

Як приготувати Відварну молоду картоплю під сирним соусом

Наступають особливі дні, коли на грядках з’являються молоді овочі і картопля. Цей рецепт – відмінний варіант для вегетаріанців і не тільки – відварну молоду картоплю з сиром. Отже, спробуйте і насолоджуйтеся!

Покроковий рецепт

Молода картопля добре промийте, поставте варитися на вогонь, заливши його на половину водою. Щедро посоліть, додайте скибочки лимона.

Коли картопля закипить, зменшіть вогонь, накрийте чистим кухонним рушником і варіть до готовності картоплі (але щоб він не розвалився, а тільки «зморщився»).

Час приготування займе 20-30 хвилин в залежності від розмірів картоплі. При необхідності, додати ще води.

Тепер зробимо заправку (її можна зробити навіть за день, від цього вона стає ще краще). Використовуючи ступку і товкач, розім’яти часник, сіль і всі прянощі. Додати хлібні крихти (якщо використовуєте), оливкове масло і перемішати. Додати оцет, мало-помалу, постійно розминаючи і заважаючи. Додати шматочки несолоного сиру (легкого і м’якого по консистенції), перемішати.

Гарячий картопля викласти на блюдо, залити сирною сумішшю і поставити в духовку на 5 хвилин (можна підтопити в мікрохвильовці). Подавати до столу.
Приємного апетиту!