
Інгредієнти
| Картопля – 1 кг маленького молодого картоплі | |
| Сіль – велика кількість морської солі (треба трохи більше, ніж ви думаєте) | |
| Лимон – 2 тонких скибочки лимона | |
| Вода – для варіння (вона повинна доходити до середини картоплі, а не повністю покривати його) | |
| Для заправки: – | |
| Часник – 5-7 зубчиків | |
| Сіль – за смаком | |
| Кайенский перець – 2 міні кайенский перцю (можна сухий) | |
| Кумін – 1 чайна ложка | |
| Паприка – 1 чайна ложка | |
| Панірувальні сухарі – (для клейковини, використовувати не обов’язково) | |
| Оливкова олія – 1/4-1/2 склянки | |
| Винний червоний оцет – 2-3 столові ложки | |
| Вода – не багато (на розсуд) |
Наступають особливі дні, коли на грядках з’являються молоді овочі і картопля. Цей рецепт – відмінний варіант для вегетаріанців і не тільки – відварну молоду картоплю з сиром. Отже, спробуйте і насолоджуйтеся!
Покроковий рецепт

Молода картопля добре промийте, поставте варитися на вогонь, заливши його на половину водою. Щедро посоліть, додайте скибочки лимона.

Коли картопля закипить, зменшіть вогонь, накрийте чистим кухонним рушником і варіть до готовності картоплі (але щоб він не розвалився, а тільки «зморщився»).

Час приготування займе 20-30 хвилин в залежності від розмірів картоплі. При необхідності, додати ще води.

Тепер зробимо заправку (її можна зробити навіть за день, від цього вона стає ще краще). Використовуючи ступку і товкач, розім’яти часник, сіль і всі прянощі. Додати хлібні крихти (якщо використовуєте), оливкове масло і перемішати. Додати оцет, мало-помалу, постійно розминаючи і заважаючи. Додати шматочки несолоного сиру (легкого і м’якого по консистенції), перемішати.

Гарячий картопля викласти на блюдо, залити сирною сумішшю і поставити в духовку на 5 хвилин (можна підтопити в мікрохвильовці). Подавати до столу.
Приємного апетиту!
