Вінегрет з квашеною капустою і зеленим горошком

Вінегрет з квашеною капустою і зеленим горошком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Класичний салат з відварних коренеплодів, доповнених квашеною капустою і консервованим зеленим горошком. Вінегрет за нашим рецептом впишеться в будь-меню!

Інгредієнти

Картопля – 2 шт.
Буряк – 1 шт.
Капуста квашена – 200 гр
Горошок зелений – 100 гр консервований
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Цибуля зелена – за смаком
Сіль – за смаком
Масло рослинне – 40 мл

Як приготувати Вінегрет з квашеною капустою і зеленим горошком

Для приготування домашнього вінегрету слід попередньо відварити такі інгредієнти як картопля і буряк. При варінні трохи приправити воду сіллю. Коли коренеплоди будуть готові (перевіряємо ножем або виделкою), охолоджуємо їх, потім очищаємо від шкірки. Морквину, як у класичному варіанті приготування вінегрету, ми не використовуємо, оскільки вона у нас присутній у квашеній капусті. Інші подробиці реалізації рецепта вінегрету нижче.

Покроковий рецепт

Перекладаємо на обробну дошку очищений картопля. Нарізаємо його для вінегрету у формі дрібних кубиків. Картопляну нарізку кладемо в миску.

Подібним же чином подрібнюємо і відварну очищену буряк. А ось ріпчасту цибулю для салату наріжемо півкільцями.

Якщо є необхідність, квашену капусту промиваємо під проточною холодною водою, відкидаємо на сито, щоб злилася рідина, а потім переправляємо в миску до решти інгредієнтів.

Також відкинути на сито слід і консервований зелений горошок з банки. Після процедури додати горошок в салат.

Заправляємо за традицією вінегрет олією. Ми взяли соняшникова.

Наші інгредієнти тепер потрібно добре перемішати.

Готовий вінегрет з квашеною капустою викладаємо порціями на тарілки і присипаємо додатково нарізаним зеленим цибулею.

Всім приємного апетиту! Угощаемся на здоров’я!