Класичний салат з відварних коренеплодів, доповнених квашеною капустою і консервованим зеленим горошком. Вінегрет за нашим рецептом впишеться в будь-меню!
Інгредієнти
Картопля – 2 шт. | |
Буряк – 1 шт. | |
Капуста квашена – 200 гр | |
Горошок зелений – 100 гр консервований | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Цибуля зелена – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Масло рослинне – 40 мл |
Для приготування домашнього вінегрету слід попередньо відварити такі інгредієнти як картопля і буряк. При варінні трохи приправити воду сіллю. Коли коренеплоди будуть готові (перевіряємо ножем або виделкою), охолоджуємо їх, потім очищаємо від шкірки. Морквину, як у класичному варіанті приготування вінегрету, ми не використовуємо, оскільки вона у нас присутній у квашеній капусті. Інші подробиці реалізації рецепта вінегрету нижче.
Покроковий рецепт
Перекладаємо на обробну дошку очищений картопля. Нарізаємо його для вінегрету у формі дрібних кубиків. Картопляну нарізку кладемо в миску.
Подібним же чином подрібнюємо і відварну очищену буряк. А ось ріпчасту цибулю для салату наріжемо півкільцями.
Якщо є необхідність, квашену капусту промиваємо під проточною холодною водою, відкидаємо на сито, щоб злилася рідина, а потім переправляємо в миску до решти інгредієнтів.
Також відкинути на сито слід і консервований зелений горошок з банки. Після процедури додати горошок в салат.
Заправляємо за традицією вінегрет олією. Ми взяли соняшникова.
Наші інгредієнти тепер потрібно добре перемішати.
Готовий вінегрет з квашеною капустою викладаємо порціями на тарілки і присипаємо додатково нарізаним зеленим цибулею.
Всім приємного апетиту! Угощаемся на здоров’я!