Вірменський лаваш

Вірменський лаваш – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У миску висипаю борошно і роблю в ній поглиблення.

Доводжу воду до кипіння. Наливаю окріп і рослинне масло в борошно. Також додаю сіль і все швиденько перемішую.

Вимішую тісто близько 15 хвилин. Потім залишаю його на столі і накриваю плівкою. Нехай воно трохи “відпочине”, щоб надалі воно стало більш пластичним і його було легко розгортати.

Відриваю невелику кількість тіста і тонко його розкачую. По суті, чим тонше тісто, тим краще. Тоді готовий лаваш пластичний і не рветься.

На сухій сковорідці обсмажую його з двох сторін. Оскільки тісто практично прісне і смажиться без масла, лаваш не буде сильно підрум’яненим.

Гарячий корж збризкую водою і ложу на фольгу. Зверху накриваю сухою серветкою, щоб лаваш став м’яким. Якщо його не накрити, він швидко висохне і стане кришитися. Коли всі коржі охолонуть, я їх акуратно викладаю в пакет і прибираю в холодильник. В такому вигляді вони залишаться м’якими і не пропадуть.