Варення з вишні і фундука – справжня знахідка для ласуни. Для його приготування не потрібно дорогих продуктів і особливих кулінарних навичок.
Інгредієнти
Свіжа вишня – 3 кг | |
Фундук – 750 гр | |
Кориця в паличках – 4-5 шт. | |
Бадьян – 3 зірочки | |
Цукор – 2 кг |
Варення з вишні і фундука – справжня знахідка для ласуни. Для його приготування не потрібно дорогих продуктів і особливих кулінарних навичок.
Покроковий рецепт
Перебираємо вишні, видаляємо кісточки і хвостики.
Після того як вишня буде очищена, слід засипати її цукром і додати корицю з бадьяном. Залишаємо вишню зі спеціями мінімум на 2-3 години.
Готуємо фундук. Горіх розсипаємо на деко і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин, при температурі 140-160 градусів. По закінченню часу пересипте фундук у вологе, кухонне рушник. Таким чином, фундук отпотеет і швидко зійде шкірочка. Досить тільки потрясти. Горіх очищений слід розрізати на половинки за допомогою гострого ножа.
Через 2-3 години перемішайте вишню з цукром, і відправте на плиту кип’ятити. Доводити до кипіння на невеликому вогні. Знімайте піну. Після закипання залиште варення на плиті ще на 7-10 хвилин. За допомогою лопатки або шумівки витягніть ягоди, так щоб в посуді залишився один сироп зі спеціями. У сироп додаємо горіхи і залишаємо на середньому вогні до загусання.
Після того, як сироп з фундуком загусне, відправляємо в посуд вишню, і залишаємо на вогні 10-15 хвилин. Варення готове. Розкладіть по заздалегідь стерилізованим банкам і закатайте. Приємного апетиту.