Вишневе варення з мускатним горіхом

Вишневе варення з мускатним горіхом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вишневе варення з мускатним горіхом надзвичайно ароматне і смачне!

Інгредієнти

Вишні – 1 кг
Цукор – 500 гр.
Мускатний горіх – 1 ч. л.

Як приготувати Вишневе варення з мускатним горіхом

У дитинстві я варення взагалі не любила. Батьки робили його настільки солодким, я б навіть сказала нудотним, що більше однієї столової ложки я не могла подужати. І особливо, я не любила процес його приготування – він був таким довгим. Мама кілька разів варила, потім воно стояло цілу добу, потім знову варила і так кілька днів. Ніколи не розуміла навіщо це. Зараз я вже сама варю варення, хоча раніше думала, що ніколи ці займатися не буду. Але роки беруть своє і хочеться законсервувати. Але тепер варю варення я зовсім по-іншому 😉

Покроковий рецепт

Вишні помити, видалити кісточки.

Засипати цукром і дати вишням постояти, щоб вони пустили сік.

Коли вишні досить виділять соку, поставити їх в каструлі на вогонь. Довести до кипіння, зменшити вогонь і поварити 10 хвилин. Вимкнути. Дати вишням повністю охолонути.

Додати вишні конфитюрку (або пектин), розмішати і знову поставити на вогонь.

Довести до кипіння, додати мускатний горіх і поварити ще 10 хвилин, зменшивши вогонь.

Розлити по банках, закрутити.

І…чекаємо зими ))