Вишневе варення з мускатним горіхом надзвичайно ароматне і смачне!
Інгредієнти
Вишні – 1 кг | |
Цукор – 500 гр. | |
Мускатний горіх – 1 ч. л. |
У дитинстві я варення взагалі не любила. Батьки робили його настільки солодким, я б навіть сказала нудотним, що більше однієї столової ложки я не могла подужати. І особливо, я не любила процес його приготування – він був таким довгим. Мама кілька разів варила, потім воно стояло цілу добу, потім знову варила і так кілька днів. Ніколи не розуміла навіщо це. Зараз я вже сама варю варення, хоча раніше думала, що ніколи ці займатися не буду. Але роки беруть своє і хочеться законсервувати. Але тепер варю варення я зовсім по-іншому 😉
Покроковий рецепт
Вишні помити, видалити кісточки.
Засипати цукром і дати вишням постояти, щоб вони пустили сік.
Коли вишні досить виділять соку, поставити їх в каструлі на вогонь. Довести до кипіння, зменшити вогонь і поварити 10 хвилин. Вимкнути. Дати вишням повністю охолонути.
Додати вишні конфитюрку (або пектин), розмішати і знову поставити на вогонь.
Довести до кипіння, додати мускатний горіх і поварити ще 10 хвилин, зменшивши вогонь.
Розлити по банках, закрутити.
І…чекаємо зими ))