В дієтичне меню рекомендується включити вишуканий салат з курячої печінки з овочами, який дуже подається на листі салату.
Інгредієнти
печінка куряча – 300 г | |
листовий салат будь – 200 г | |
зелень будь – 3 гілочки | |
селера – стебла | |
капуста брокколі – 100 г | |
масло – для смаження | |
стручкова квасоля – 70 г | |
помідори черрі – 10 шт. | |
Заправка: | |
бальзамічний оцет темний – 1 столова ложка | |
тонкомолота сіль морська – за смаком | |
горіхове масло ароматне – за смаком | |
мелений перець зелений – за смаком | |
мелений перець рожевий – за смаком |
Куряча печінка – цікавий продукт, який дає специфічні нотки салату і незвичайний смак.
Покроковий рецепт
Влити трохи горіхового масла в сковорідку з товстим дном, в цей же час необхідно ретельно почистити, промити і порізати курячу печінку.
Викласти оброблену печінку в сковорідку. Обсмажувати її при частому помішуванні протягом шести хвилин, потім трохи посолити. Продовжити процес смаження ще пару хвилин. В кінці смаження додати рубану зелень і посолити.
Листя салату промити, обсушити, порвати руками і викласти на плоске блюдо.
Потім нарізати стебла селери, огірок. Стручкову квасолю відварити і капусту брокколі. Все викласти на тарілку з салатом. Зверху викласти смажену печінку з зеленню.
Помідори помити і порізати на чотири частини, розкидати по тарілці.
Змішати бальзамічний оцет і горіхове масло. Додати зелений і рожевий мелений перець, перемішати. Полити салат заправкою і подавати негайно до столу.