Вишуканий і смачний салат.
Інгредієнти
оцет винний білий – одна ст. ложка | |
свіжий огірок середнього розміру – одна штука | |
свіжовичавлений лимонний сік – за смаком | |
стигле манго велике – одна штука | |
горішки кедрові очищені – одна жменя | |
великі креветки очищені варені – 560 г | |
болгарський перець червоний великий – одна штука | |
оливкова олія ароматне – за смаком | |
салатні листя будь – одна упаковка |
У такому салаті чудово поєднуються кисло-солодкі смаки абсолютно різних продуктів, таких як винний оцет, болгарський перчик і манго. Всі ці смаки в одній страві врівноважує ніжне м’ясо варених креветок.
Покроковий рецепт
Для приготування цього вишуканого салату необхідно використовувати тільки самі великі креветки, які слід відварити в підсоленій воді. Через п’ять хвилин вийняти з каструлі приготовані креветки, остудити їх на ситі або на блюді, почистити і нарізати половинками, потім перекласти в салатник.
Промити ретельно всі овочі, нарізати їх смужками, потім розділити на дві половинки дуже стиглий манго, зрізати з нього щільну шкірочку, видалити кісточку. Потім половину м’якоті ароматного манго нарізати кубиками і разом з нарізаними овочами перекласти цей фрукт у салатник до креветок.
Ретельно промити весь листовий салат, потім підсушити салатні листя на тканинному кухонному рушник, після цього нарвати руками на великі частини і перекласти в салатник до решти інгредієнтів.
За бажанням можна додати рубану петрушку, потім слід приступити до приготування салатної заправки з винного білого оцту і масла.
Половину манго дуже дрібно натерти і покласти в салатник, додати заправку потім все перемішати і подавати приготований вишуканий салат до столу.
Перед тим, як подавати приготоване блюдо з креветок і манго до столу, його рекомендується присипати попередньо обсмаженими кедровими горішками, які додадуть салату додаткову пікантність.