Картопляний салат «Свіжість»

Легкий і ніжний салат з картоплею

Інгредієнти

Картопля – 4 штуки
Цибуля червоний – 1 штука середня
Огірки солоні – 2 штуки можна замінити на мариновані
Салат в горщику – 1 штука
Йогурт – 100 грам
Рослинна олія – 50 мл
Гірчиця зернова – 2 чайних ложки
Лайм – половина
Кріп – кілька гілочок
Сіль – за смаком
Перець – за смаком

Як приготувати Картопляний салат «Свіжість»

Досить легкий і ніжний салат з картоплею. Кількість інгредієнтів в салаті мінімально. Дуже важливу роль у ньому відіграє йогуртова заправка, яка надає ніжний і трохи пікантний смак страви.

Покроковий рецепт

Чистимо і ріжемо кубиками червоний лук і кладемо його в глибоку миску. Кубиками солоні огірки ріжемо і відправляємо їх у салат.

Ріжемо салат і додаємо його до наших інгредієнтів.

Картоплю помити, покласти на тарілку і запекти в мікрохвильовій печі на максимальній потужності до готовності. У мене на це пішло 7 хвилин. Перед запіканням картоплю потрібно попередньо проткнути ножем. Витягуємо картоплю, остуджуємо і очищаємо її. Ріжемо кубиками і кладемо в миску.

Робимо заправку. Для цього йогурт переливаємо в глибоку миску.

Додаємо до нього оливкову олію.

Додаємо зернову гірчицю і сік лайма. Перемішуємо.

Заправку виливаємо в салат і добре перемішуємо. Прикрашаємо салат дрібно нарізаним кропом і подаємо.

Дивіться також:  Салат із маринованого лосося, сиру Брі і авокадо