Цей ситний святковий салат з томатів з тунцем і червоною квасолею рекомендується подавати в охолодженому вигляді.
Інгредієнти:
– свіжі листочки зеленого базиліка (дві чайні ложки);
– червона квасоля, консервована (260 р.);
– перемелений перець (на свій смак);
– соковиті солодкі помідори великі (п’ять штук);
– тунець, консервований (165 р.);
– ароматна олія оливкова (три ст. ложки);
– пір’я зеленого лука (сім штук);
– морська тонкомолота сіль (на свій розсуд);
– бальзамічний оцет (14 мл);
– червоний салатний цибуля (одна штука).
Викласти консервовану квасолю на сито і підсушити її, в цей же час потрібно нарізати тонкими часточками промиті помідори, червоний цибулю почистити і нашаткувати його.
Відправити всі ці інгредієнти в невеликій салатник з прозорого матеріалу, влити достатню кількість бальзамічного оцту, додати консервовану рибу, попередньо розім’яту виделкою.
Промити зелений лук і дрібно порубати його, потім пересипати в салатник, туди ж відправити і подрібнене листя зеленого базиліка, на свій смак насипати сіль, влити масло, добре перемішати приготований томатний салат і в охолодженому вигляді подавати його до столу.