Вівсяне печиво – улюблений десерт в нашій родині. Ще б! Готується швидко і має неперевершений насичений смак.
Інгредієнти
Вершкове масло або маргарин – 1 пачка Найкраще підходить масло, печива з’являється вершковий смак | |
Яйце – 1 шт. | |
Цукор – 100г або півсклянки | |
Вівсяні пластівці – 200г або 1 склянку Я беру пластівці швидкого приготування, тоді печиво виходить м’яким і пластівці стають майже не відчутні на зубах | |
Борошно – 200г або 1 склянку Борошна зазвичай йде трохи більше (грам 50) | |
Кориця або ванілін – за смаком |
Для мене це самий вдалий рецепт вівсяного печива, так як воно виходить в міру хрустким (не доходячи до стану сухарика) і готується досить швидко (приблизно 30 хвилин).
Покроковий рецепт
Перше, що ми повинні зробити – залишити вершкове масло або маргарин (дивлячись, що використовується в приготуванні) залишити при кімнатній температурі для розм’якшення.
Після того, як масло розм’якло, додаємо цукор і розтираємо його виделкою до однорідного стану.
Наступним кроком йде додавання яйця. Його ми також перетираємо виделкою з отриманою сумішшю.
Отже, настав час додати і основний інгредієнт нашого страви – вівсяні пластівці, всипаємо їх в отриману суміш, додаємо корицю (або ванілін) і ретельно перемішуємо.
Далі додаємо борошно для закріплення тіста, акуратно невеликими порціями просіваємо через сито і перемішуємо до однорідності.
Після того, як зробили тісто приступаємо до формування печива. Для цього руками невеликими порціями відщипуємо тісто і формуємо кульку, кладемо його на деко (попередньо покритий пекарської папером, іноді я просто змащую маслом, якщо немає під рукою паперу) і трохи придавлюємо пальцем (але не сильно притискаючи!). Такі дії повторюємо поки не скінчиться тісто або місце на деку.
У попередньо розігріту духовку до 180 градусів ми ставимо деко з нашим майбутнім печивом і випікаємо на середній полиці 15 хвилин. Готове печиво покривається золотистою скоринкою.
Вуаля! Печиво готове, воно виходить в міру м’яким і в міру хрустким, купуючи вершковий смак і володіючи яскравою насиченістю.