Солодке печиво з гарбузом Джек-ліхтар

Солодке печиво з гарбузом Джек-ліхтар – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готуються таке печиво зовсім не складно: листкове тісто на швидку руку, проста начинка з гарбуза, і трохи фантазії. Ось і все, що потрібно, щоб на святковому столі з’явилися смачні “ліхтарики”.

Інгредієнти

вершкове масло (маргарин) – 300 г для тіста
вода крижана – 200 г
яйце куряче – 1 шт.
борошно пшеничне – 500 г
оцет столовий – 1 столова ложка
сіль – 0,5 чайної ложки
гарбуз сира – 850 г для начинки
цукор – 160 г
вода – 200 г
кориця – 0,5 чайної ложки
лимон – 1 шт.
цукор – опціонально для посипання

Як приготувати Солодке печиво з гарбузом “Джек-ліхтар”

У ніч Хеллоуїна прийнято не тільки вбиратися, лякати друзів і тремтіти від страху самому, але і, звичайно, пригощати всіх смачними солодощами! “Солодкість або гидоту?” – говорить знаменита приказка цього свята. “Звичайно, солодкість!” – відповімо ми приготуємо чарівні печеньки з гарбузом у вигляді знаменитих ліхтариків Джека, з допомогою яких він освітлював собі шлях у непроглядній пітьмі.

Покроковий рецепт

Спочатку приготуємо листкове рубане тісто. Для цього масло необхідно порубати ножем з половиною борошна до утворення великої крихти. Яйце змішати з крижаною водою і сіллю. Влити в крихту частинами, акуратно перемішуючи і підсипаючи борошно.

Швидко зібрати тісто, сформувати кулю і упакувати в плівку. Відправити в холодильник на 30 хвилин.

Тим часом займемося начинкою. Гарбуз необхідно потерти на дрібній тертці. Додати цукор, воду, корицю, цедру і сік лимона. Варити до розм’якшення гарбуза. Охолодити.

Тісто розкачати в пласт товщиною близько 0,5 див. Вирізати кружки діаметром приблизно 8 див. На половині гуртків вирізати “особи” майбутніх “ліхтариків”. На іншу половину гуртків розкласти начинку. Накрити гуртками з отворами і скріпити краї виделкою. Злегка змочити зверху водою і посипати цукром.

Випікати при температурі 180-200С в розігрітій духовці до готовності. Пиріжки повинні придбати золотистий відтінок. Подавати в холодному або гарячому вигляді.