Солодке печиво з гарбузом Джек-ліхтар

Солодке печиво з гарбузом Джек-ліхтар – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спочатку приготуємо листкове рубане тісто. Для цього масло необхідно порубати ножем з половиною борошна до утворення великої крихти. Яйце змішати з крижаною водою і сіллю. Влити в крихту частинами, акуратно перемішуючи і підсипаючи борошно.

Швидко зібрати тісто, сформувати кулю і упакувати в плівку. Відправити в холодильник на 30 хвилин.

Тим часом займемося начинкою. Гарбуз необхідно потерти на дрібній тертці. Додати цукор, воду, корицю, цедру і сік лимона. Варити до розм’якшення гарбуза. Охолодити.

Тісто розкачати в пласт товщиною близько 0,5 див. Вирізати кружки діаметром приблизно 8 див. На половині гуртків вирізати “особи” майбутніх “ліхтариків”. На іншу половину гуртків розкласти начинку. Накрити гуртками з отворами і скріпити краї виделкою. Злегка змочити зверху водою і посипати цукром.

Випікати при температурі 180-200С в розігрітій духовці до готовності. Пиріжки повинні придбати золотистий відтінок. Подавати в холодному або гарячому вигляді.