Починаємо готувати вівсяні оладки на кефірі.
Стакан вівсяних пластівців подрібніть в блендері.
Додайте до них сир (сир краще брати не жирний, середньої консистенції), 100 мл кефіру, 2 яйця, потім дрібку солі і цукор.
Все як слід перемішати, щоб не було грудочок.
В утворену масу покладіть чорну смородину (якщо ягоди з морозилки, розморожувати їх не обов’язково). Суміш злегка перемішайте ложкою і залиште на 15 хвилин настоятися (навіть якщо залишите більше часу, нічого страшного).
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. З допомогою великої ложки викладіть кілька оладок і смажте їх на середньому вогні, обов’язково під кришкою, приблизно 3 хвилини .
Потім переверніть оладки за допомогою лопатки, знову накрийте сковороду кришкою і залиште ще на 3 хвилини. Рум’яність оладок послужить ознакою готовності.
Якщо тефлонова сковорода, смажити можна і без олії: це допоможе ще більше знизити калорійність страви. (До тефлоновій сковороді взагалі не липне тісто, перевірено!). Оладки з вівсяних пластівців готові. Подавати оладки можна до сніданку або полуденка зі сметаною або медом. Приємного апетиту!