Вівсяні млинці з чорною смородиною

Вівсяні млинці з чорною смородиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Починаємо готувати вівсяні оладки на кефірі.
Стакан вівсяних пластівців подрібніть в блендері.

Додайте до них сир (сир краще брати не жирний, середньої консистенції), 100 мл кефіру, 2 яйця, потім дрібку солі і цукор.

Все як слід перемішати, щоб не було грудочок.

В утворену масу покладіть чорну смородину (якщо ягоди з морозилки, розморожувати їх не обов’язково). Суміш злегка перемішайте ложкою і залиште на 15 хвилин настоятися (навіть якщо залишите більше часу, нічого страшного).

Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. З допомогою великої ложки викладіть кілька оладок і смажте їх на середньому вогні, обов’язково під кришкою, приблизно 3 хвилини .

Потім переверніть оладки за допомогою лопатки, знову накрийте сковороду кришкою і залиште ще на 3 хвилини. Рум’яність оладок послужить ознакою готовності.

Якщо тефлонова сковорода, смажити можна і без олії: це допоможе ще більше знизити калорійність страви. (До тефлоновій сковороді взагалі не липне тісто, перевірено!). Оладки з вівсяних пластівців готові. Подавати оладки можна до сніданку або полуденка зі сметаною або медом. Приємного апетиту!