У миску наливаємо води, додаємо цукор.
Додаємо сіль, перемішуємо, потім кладемо дріжджі, розмішуємо до розчинення.
Додаємо масло.
Насипаємо вівсянку.
Половину борошна просіваємо, перемішуємо, формуємо негусте тісто.
Залишаємо на годину-півтора, поки не підніметься.
Потім обминаємо тісто, додаємо борошно і гарненько вимішуємо. Викладаємо у форму, змащену маслом або застелену пергаментом. Залишаємо на півгодини.
Ставимо форму в духовку, виставляємо температуру 180 градусів. Печемо хліб хвилин 50. Готовність визначаємо сірником або зубочисткою.
Потім дістаємо наш хліб з духовки, подаємо до основної страви.
Смачний вівсяний хліб виходить ароматним і дуже корисним. Спробуйте приготувати і порадувати своїх рідних.
Приємного апетиту!