Вівсяний квас

Вівсяний квас – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготувати всі інгредієнти.

Овес ретельно промити.

Викласти в чисту трилітрову банку.

Додати столову ложку ( з гіркою) меду. Якщо є на мед алергія – замінити цукром – 3 столові ложки.


Обполоснути родзинки і відправити туди ж, слідом за медом.

У банку вилити 2 літра чистої, відфільтрованої холодної води.

Закип’ятити 1 літр і долити до горлечка. Щоб запустити процес бродіння – розчин повинен бути теплим, але не гарячою і не холодною! Добре перемішати.

Накрити ганчірочкою і відправити в тепле місце, наприклад до батареї. Дня два-три перемішувати і пробувати. На третій -четвертий день, коли з’явиться в квасі різкість – все злити. Зазвичай перша порція має особливий характерний смак, не дуже приємний, хоча кому як. А з другого заходу Ви оціните всю принадність цього напою і з нетерпінням будете чекати його дозрівання.