Не багато хто в Росії знають про те, що помідори можна не тільки солити і маринувати, але і в’ялити! Це один з не складних рецептів, який обов’язково сподобається всім.
Інгредієнти
Помідори – 1,5-2 кг Кількість помідор залежить від величини протвиня. Помідори брати не великі. | |
Часник – 1 головка | |
Свіжі або сухі трави За смаком Італійські, французькі чи будь-які інші трави. | |
Сіль – За смаком | |
Цукор – 2-3 год/л | |
Оливкова або соняшникова олія – 200 мл |
Відмінний рецепт для любителів цікавих закусок. Відмінно підійде як для святкового столу, так і для щоденного насолоди помідорами зі смаком італійських трав!
Покроковий рецепт
Помідори помити, обсушити рушником. Розрізати помідори на половинки або четвертинки (в залежності від величини помідора. Чайною ложечкою вийняти серцевину і насіння. Розкласти в такому вигляді на деко, попередньо застелений пергаментним папером або фольгою. Кожен шматочок посолити, поцукрянити, посипати травами (все за смаком), на кожен шматочок додати пластинку тонко нарізаного часнику. Збризнути маслом (я змащувала силіконовим віночком).
Поставити на заздалегідь розігріту до 60-100 градусів духовку, при цьому або включити функцію конвенції, або трохи відкрити дверцята духової шафи для надходження повітря.
Кожну годину перевіряємо помідори і стежимо, щоб вони не пересушились. За підсумком вони повинні бути не повністю сухі, а з ніжною м’якоттю. Процес приготування кожен раз по часу різний, в залежності від помідорів і від духової шафи. В середньому для приготування йде від 2-х до 4 годин. Перевіряйте кожну годину і при приготуванні деяких часточок піднімайте їх, а інші відправляйте назад в духову шафу.
У міру приготування надсилайте готові часточки помідорів у скляну банку, при цьому кожен шар посипайте травами і заливайте не великою кількістю масла. Кожен шар повинен знаходиться в маслі.
Після того, як всі часточки приготовані і поміщені у банку чайною ложечкою натисніть на помідори для того, щоб вийшли бульбашка повітря. За бажанням можна додати бальзамічний оцет – так вони довше збережуться. Зберігати банку в холодильнику декілька тижнів! Приємного апетиту.