Яблучна шарлотка зі згущеним молоком

Яблучна шарлотка зі згущеним молоком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відмінний яблучний пиріг, тісто для якого замішується з використанням згущеного молока.

Інгредієнти

Яйце – 3 шт.
Цукор – 0,5 склянки
Згущене молоко – 3 ст. ложки
Борошно – 1 склянка
Розпушувач для тіста – 0,5 ч. ложки
Яблука – 2 шт.

Як приготувати Яблучна шарлотка зі згущеним молоком

Для приготування яблучної шарлотки вам будуть потрібні самі звичайні гастрономічні продукти, причому, в невеликій кількості. Яблука для начинки можна брати будь-якого сорту. В рецепті використовується розпушувач тіста, але його цілком можна замінити харчовою содою. Для замісу тіста для яблучного пирога підготуйте містку ємність, міксер і дерев’яну лопатку для перемішування. Випікати шарлотку з яблуками і згущеним молоком рекомендується в силіконовій формі.

Покроковий рецепт

Отже, в миску розбиваємо по черзі курячі яйця. До них підсипаємо весь цукровий пісок. Додаємо заявлену порцію згущеного молока. Введені інгредієнти збиваємо за допомогою міксера. В утворену пишну масу підсипаємо борошно. Починаємо її вмішувати в яєчну солодку масу за допомогою ложки. На цьому ж етапі підсипаємо розпушувач для тіста.

Тісто акуратно вимішуємо до тих пір, поки в ньому не буде грудок.

Відразу включаємо духовку, встановивши температурний режим на 180 градусів. Яблука очищаємо, нарізаємо довільними шматочками.

Яблучну нарізку викладаємо шаром у форму, заливаємо тістом.

Яблучну шарлотку випікаємо близько 25 хвилин. Готовність визначаємо дерев’яною шпажкою (вона повинна бути сухою). Шарлотка готова, приємного всім перекусу!