Відмінний яблучний пиріг, тісто для якого замішується з використанням згущеного молока.
Інгредієнти
Яйце – 3 шт. | |
Цукор – 0,5 склянки | |
Згущене молоко – 3 ст. ложки | |
Борошно – 1 склянка | |
Розпушувач для тіста – 0,5 ч. ложки | |
Яблука – 2 шт. |
Для приготування яблучної шарлотки вам будуть потрібні самі звичайні гастрономічні продукти, причому, в невеликій кількості. Яблука для начинки можна брати будь-якого сорту. В рецепті використовується розпушувач тіста, але його цілком можна замінити харчовою содою. Для замісу тіста для яблучного пирога підготуйте містку ємність, міксер і дерев’яну лопатку для перемішування. Випікати шарлотку з яблуками і згущеним молоком рекомендується в силіконовій формі.
Покроковий рецепт
Отже, в миску розбиваємо по черзі курячі яйця. До них підсипаємо весь цукровий пісок. Додаємо заявлену порцію згущеного молока. Введені інгредієнти збиваємо за допомогою міксера. В утворену пишну масу підсипаємо борошно. Починаємо її вмішувати в яєчну солодку масу за допомогою ложки. На цьому ж етапі підсипаємо розпушувач для тіста.
Тісто акуратно вимішуємо до тих пір, поки в ньому не буде грудок.
Відразу включаємо духовку, встановивши температурний режим на 180 градусів. Яблука очищаємо, нарізаємо довільними шматочками.
Яблучну нарізку викладаємо шаром у форму, заливаємо тістом.
Яблучну шарлотку випікаємо близько 25 хвилин. Готовність визначаємо дерев’яною шпажкою (вона повинна бути сухою). Шарлотка готова, приємного всім перекусу!