Простий, смачний рецепт не потребує практично ніяких кулінарних навичок. Оладки виходять пишні й ситні.
Інгредієнти
яблуко – 1шт. | |
молоко – 1 стакан | |
яйце – 1 шт | |
цукор – 3 ст. л | |
борошно – 4 ст. л | |
розпушувач – 0.5 ч. л |
Для рецепту можна вибирати як солодкі, так і кислі сорти яблук. У першому випадку можна зменшити кількість цукру, у другому – оладки, завдяки сорту яблук, набувають пікантну кислинку.
Покроковий рецепт
Для приготування знадобитися одне велике яблуко або два невеликих. Плоди подрібнюємо за допомогою дрібної терки.
Частіше блендера з’єднуємо 2-3 ложки цукру, склянку молока і одне куряче яйце. Добре перемішуємо. Звичайно можна обійтися без блендера і змішати все частіше з допомогою лопатки, але в цьому випадку знадобитися більше часу.
В гущавину додаємо яблука і 4-5 столових ложок борошна, змішаної з половиною чайної ложки розпушувача. Борошно краще додавати порційно, так як вона може знадобитися не вся. У результаті повинно вийти густе тісто.
За допомогою столової ложки на сковороду з невеликою кількістю розігрітого масла формуємо невеликі оладки. Їх потрібно обсмажити до апетитної скоринки з двох сторін. Завдяки невеликому розміру , на відміну від млинців, їх зручно перевертати при обсмажуванні.
Їх можна подавати як в гарячому , так і холодному вигляді, зі сметаною або джемом.