Це десерт на будь-який час року
Інгредієнти
Масло – 180 г | |
Борошно – 135 г | |
Цукор – 240 г | |
Яблуко – 3 шт | |
Спеції – 1/2 ч. л |
Швидкий, простий і смачний рецепт. Подавати гарячим, ідеально з морозивом
Покроковий рецепт
1. Охолоджуємо масло.
Моя порада: заздалегідь подрібнити масло (180 г) на дрібні кубики (близько 5-7 мм) і покласти в холодильник приблизно на 15-20 хвилин.
2. Готуємо сухі інгредієнти: спеції (по 1/2 ч. л.), борошно (110 м) та цукор (90 г). До них додаємо вершкове масло з холодильника і вимішуємо до однорідної маси.
Порада: тісто краще замішувати в холодній чаші комбайна і за допомогою підручних інструментів (виделка, лопатка). Якщо масло дуже змерзла і не уникнути вплив рук, то все одно намагайтеся звести контакт до мінімуму (адже масло може почати танути).
3. Розплющуємо тісто, загортаємо в харчову плівку (так олія промерзне швидше). Прибираємо в морозильну камеру, приблизно на 30 хвилин.
Термін придатності: 4-5 тижнів.
4. Готуємо яблука. Очищаємо від насіння, шкірки і ріжемо. Можна натерти на тертці.
Якщо яблука швидко темніють, скористайтесь лимонним соком.
5. Змішуємо яблука з борошном (25 г) і цукром (150 г).
6. Беремо будь-яку форму для запікання і викладаємо по дну нарізані яблука, не доходячи до верху приблизно 1 див.
7. Розігріваємо духовку до 160 градусів. Коли вона буде готова натремо на крупній тертці крамбл і викладаємо поверх яблук (шар 1 см).
8. Випікаємо до рум’яної скоринки протягом півгодини.