Рецепт максимально простий і швидкий. На випадок, коли гості зовсім скоро прийдуть.
Інгредієнти
Яблуко – 5шт | |
Борошно – 250г | |
Цукор – 250г | |
Масло вершкове – 100г | |
Яйце куряче – 3шт | |
Кориця – За бажанням | |
Щіпка солі – За бажанням |
Рецепт шарлотки в кожній родині індивідуальний. І я вирішила поділитися своїм!
Покроковий рецепт
1. Змішати яйця з цукром і сіллю зручним для вас способом – вилка, віночок або міксер
Для утворення однорідної маси і збільшення в об’ємі.
2. Поки ми збивали наші яйця – можна заздалегідь поставити на плиту растапливаться масло.
Я використовую вершкове і кокосове 1:1 ( 50г кожного)
Далі вливаємо тонким струмком і перемішує лопаткою
3. У ємність з яйцями, всипати просіяне борошно і розпушувач.
4. За бажанням додаємо спеції (я замість кориці використовую суміш для глінтвейну – пів чайної ложки)
5. Надрізаємо яблука великими часточками (великі шматочки можна розрізати навпіл)
6. Змішуємо готове тісто з нарізаними яблуками і викладаємо у форму (выстелаю її пергаментом і кажу шматочком вершкового масла)
7. Відправляємо форму (з яблуками і тестом) в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо до готовності.
Перевірити можна зубочисткою або шпажкою.
Приємного апетиту!