Це страва для тих, хто любить поєднання яблука з корицею і волоські горішки. За бажанням його можна подавати в поєднанні з кулькою пломбіру.
Інгредієнти
Бездріжджове тісто – 400 гр | |
Яблука – 3 шт | |
Коричневий цукор – 100 гр | |
Яйце – 1 шт | |
Кориця – 2 ст. л. | |
Борошно – 1 ст. л. | |
Волоський горіх – 1/2 склянки |
З листкового тіста можна приготувати різноманітні страви. Яблучний штрудель виходить ніжним і соковитим, якщо використовувати в приготуванні солодкі сорти яблук. Цукор для приготування десертів краще використовувати коричневий. З них виходять запашні і корисні десерти.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти.
Підготуємо яблука: помити, очистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками.
Висипаємо в яблука борошно, корицю, цукор. Даємо настоятися 15 хвилин.
Розкачує тісто в прямокутник, викладаємо на папір для випічки. На одну половину викладаємо горіхи.
Зверху викласти яблука.
Закріпити краю, щоб вийшов закритий пиріг. Зробити поздовжні надрізи. Яйце збити.
Обмазати яйцем і поставити в духовку випікатися 50 – 60 хвилин при температурі 170 градусів.
Як тільки відчуєте аромат – страва готова!