Корисна, гарна випічка з яблуками і корицею. Випічка проста, дуже смачна, стане одним з ваших улюблених.
Інгредієнти
Листкове тісто – 250 р. | |
Яблука – 400 р. | |
Мелена кориця – 1 ч. л. | |
Цукор – 100 р. | |
Яйце – 1 шт. | |
Цукрова пудра – 1 ч. л. |
Яблучний штрудель – сама смачна випічка з тих, що доводилося пробувати. А враховуючи, що начинка з яблук становить більшу частину цієї випічки, ще й дуже корисна. Цей смачний рулет ми робимо у вигляді кіски. Виходить дуже красиво і апетитно. Яблучний штрудель має один недолік: миттєво зникає.
Покроковий рецепт
Розстеліть пергаментний папір, злегка присипте борошном. Розкачайте розморожене листкове тісто.
Яблука очистіть від шкірки, поріжте на кубики середньої величини. Не мельчите. Додайте цукор і корицю.
Тісто візуально розділіть на три рівні частини. Крайні частини розріжте на смужки під кутом у вигляді ялинки. Обов’язково дивіться фото.
На середню частину тіста викладіть яблука.
Починайте заплітати штрудель в косичку. Обов’язково загорніть верхній край.
Продовжуйте заплітати і закінчуйте. Нижній край також не забудьте загорнути.
Тепер змащуйте яйцем, перекладайте разом з пергаментом деко і поставте в розігріту духовку. Випікайте при температурі 200 градусів протягом 25 -30 хвилин до золотистого кольору.
Готову випічку посипте цукровою пудрою.
Ароматний яблучний штрудель – косичка готовий!