Смачний Штрудель, готується швидко і просто. Продукти найпростіші, які є в кожному будинку.
Інгредієнти
борошно – 300 гр. | |
соняшникова олія – 4 ст. л. | |
вода – 150 мл | |
сіль – щіпка | |
яблучне варення – 200-250 гр. | |
горіхи – 100 гр. за бажанням | |
кунжут – 20 гр. за бажанням | |
кориця – щіпка | |
крохмаль – 2 ст. л. |
Рецепт штруделя з яблуками дуже простий і доступний для кожної господині.
Покроковий рецепт
Для приготування тіста для штруделя нам знадобиться борошно, соняшникова олія, вода і сіль. Для начинки можна використовувати будь-яке варення, фрукти. В даному випадку у мене було я блочне варення.
Першим ділом замешаем тісто. У миску висипати борошно, додати сіль, воду і соняшникову олію. Замішати все ложкою.
Викласти тісто на стіл і добре його вимісити, нічого більше не додаючи. Потім покласти тісто в пакет і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Поки тісто лежить в холодильнику приготувати начинку. У миску покласти яблучне варення, додати корицю, горіхи, кунжут і крохмаль. Все добре перемішати.
Дістати тісто з холодильника, розділити його на 4 рівні частини.
Змастити стіл соняшниковою олією і трохи витягнути тісто руками. Потім розкачати за допомогою качалки. Товщина тіста має бути 2-3 мл.
Рівномірно розподілити начинку, не доповідаючи трохи по краях, щоб потім було зручно завертати.
Загорнути в рулет, краї добре защипнути. Теж саме проробити з рештою тестом. Деко змастити олією і викласти рулетики.
Збити одне яйце і змастити ним рулети. Попередньо розігріти духовку до 200 градусів. Поставити рулети, зробити маленький вогонь і випікати 30 хвилин.
Дати рулетів охолонути і можна подавати на стіл до чаю.
За бажанням рулети можна посипати цукровою пудрою і подавати з кулькою ванільного морозива.
Всім приємного апетиту!