Яблучно-бананові оладки

Яблучно-бананові оладки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

А ще це блюдо цілком можна назвати дієтичним: нам буде потрібно зовсім не багато борошна і цукру, адже акцент буде зроблений на свіжих і корисних фруктах.

Інгредієнти

яблука – два середніх або 350гр
банан – 1/2 або 50гр
яйце – 1 білок
борошно – 2-4 столові ложки
цукор – 0,5-1 чайна ложка
сіль – щіпка
ванілін – щіпка
згущене молоко або сметана – опціонально добавка до готового блюда за бажанням
рослинне масло – для смаження, тому за запитанням.

Як приготувати Яблучно-бананові оладки

Сьогодні я хочу поділитися з вами одним з найпростіших (але від цього не менш смачним!) стравою для сніданку: оладки з яблук і бананів. І просте воно не тільки по приготуванню, але і за доступністю інгредієнтів: ніяких вам копит єдинорога і золотий пилку. Приготування не займе й півгодини, а результат напевно зможе вас порадувати і зарядити енергією на весь день!

Покроковий рецепт



Очищаємо яблука від шкірки і натираємо їх на крупній тертці. Буває таке, що вони виявляються дуже соковиті і з них буквально стікає сік, і в такому випадку я б порадила злегка віджати їх на ситі (злегка!) від зайвої вологи. Також надалі можна буде просто додати трохи більше борошна.

Банан теж очищаємо від шкірки від натираємо на тертці, а після змішуємо з нашими яблучками і ретельно перемішуємо виделкою.


Акуратно розбиваємо яйце і відокремлюємо жовток від білка. Білок додаємо до фруктів, а жовток нам не знадобиться.
По своєму смаку додаємо цукор: я люблю солоденьке, так що поклала чайну ложку, але якщо хочете більш м’який смак, то додайте половинку або того менше.
щіпки солі і ваніліну також кладемо до нашої суміші
Далі просіваємо борошно від грудочок і ретельно змішуємо тісто виделкою: воно повинно вийде дуже густим. Виходить ріденьким-сипте ще борошна.

Тим часом розігріваємо олію на сковорідці і коли воно максимально прогріється, викладаємо виделкою або ложкою (як вам зручніше!) невеликі коржі. Смажимо на великому вогні до золотистої скоринки з обох сторін-і вуаля-, переходимо до самого приємному кроці

Викладаємо наші оладки на тарілку наливаємо згущене молоко або сметану в миску, наливаємо в чашку улюблений напій і насолоджуємося. Приємного апетиту:)