Яблучно-мятний кекс в мікрохвильовці

Яблучно-мятний кекс в мікрохвильовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пропоную варіант кексу на яблучному варення з м’ятою (варення – це мій твір, але можна взяти абсолютно будь-яке інше)

Інгредієнти

Яйце – 1 шт.
Варення яблучне з м’ятою – 2 ст. л.
Борошно – 4 ст. л.
Розпушувач (сода) – 1 ч. л.
Вершки (молоко) – 50 мл

Як приготувати Яблучно-м’ятний кекс в мікрохвильовці

Мікрохвильова піч є невід’ємним атрибутом будь-якої сучасної кухні. І давно вже минули ті часи, коли вона використовувалася тільки для швидкого розігрівання їжі. Зараз більшість мікрохвильовок випускатися з різними режимами приготування. Але мало хто знає, що в мікрохвильовій печі можна пекти смачні солодощі. У ній виходять просто смачні кекси, пироги, мафіни.

Особливо хороший цей спосіб для тих, хто сидить на дієті і відмовляє собі в солодкому. А адже так іноді хочеться з’їсти чогось смачненького! Якщо готувати пиріг в духовці, він буде великий і потім його доведеться весь з’їсти (шкода ж викидати). А в мікрохвильовій печі можна зробити десерт за лічені хвилин на один раз – отримав задоволення, заспокоївся і далі сидиш на дієті!

Покроковий рецепт

1. Яйце злегка збити у високому стакані або каструлі.


2. Додасть вершки, варення, борошно і розпушувач. Добре перемішати міксером.

3. Має вийти тісто такої консистенції, як на фото.

4. Чашку змастити рослинним маслом. Налити тісто в чашку. Наливайте тест, не більше половини чашки, а під час випікання воно сильно піднімається і може втекти з чашки назовні.


5. Ставимо в мікрохвильову піч на максимальному режимі (у мене 800 Вт) на 3-4 хвилини. Всі! Наш чудовий і неймовірно смачний кекс готовий! Насолоджуйтесь!