Приготовлені таким способом яблука не пересихають і їх дуже смачно їсти просто так. До того ж вони збережуть максимум користі, на відміну від варення і компоту.
Інгредієнти
Яблука – 1 кг |
Якщо у вас великий врожай яблук, то найкращий спосіб зберегти його до зими це – висушити яблука. Яблука можна брати будь-якого сорту як і модель електросушарки.
Покроковий рецепт
1. Помити і очистити яблука від шкірки і серцевини (це зручно зробити спеціальними ножами див. на фото).
2. Нарізати упоперек кільцями товщиною 3-5мм. При такій товщині кілець готові яблука не будуть пересушеними, але зможуть зберегтися всю зиму.
3. Занурити в злегка підсолену воду на 3-5 хвилин, для того щоб яблука не потемніли під час сушіння і виглядали більш апетитними, коли висохнуть.
4. Викласти яблучні кільця на решітки електросушарки щільно, але щоб краї не заходили один на одного.
5. Поставити сушитися на температуру 45-55 градусів на 6-8 годин або до бажаної еластичності яблук. Можна через деякий час поміняти піддони місцями для більш рівномірного сушіння.
Сушені яблука можна зберігати у паперових або тканинних мішках у сухому прохолодному місці.