Без таких яблучок не обходиться жоден різдвяний ярмарок у Європі
Інгредієнти
яблука – 2 шт | |
цукровий пісок – 150 гр | |
лимонна кислота – 1 ч. ложка | |
вода – 1 ст. ложка | |
барвник харчовий – за необхідності | |
кондитерська посипання – за смаком |
Яблука в карамелі цікаве ласощі для дітей і дорослих. Яблука краще брати з кислинкою, солодка карамель відтінятиме смак.
Покроковий рецепт
Яблука миємо, ретельно витираємо рушником, нанизуємо на палички, там, де хвостик яблука.
Висипаємо в невелику каструлю 150 гр цукру, ставимо на середній вогонь
Додаємо лимонну кислоту, перемішуємо
Наливаємо столову ложку води і знову заважаємо
Помішуємо безперервно, поки суміш не розтане
Капаємо харчовий барвник, не перестаємо помішувати
Тарілку застеляємо пергаментним папером або змащуємо рослинним маслом, щоб яблука не прилипли, насипаємо кондитерську посипання, або цукор, або мелений шоколад.
Коли карамельний сироп стане прозорим, без крупинок цукру, занурюємо в нього яблуко, крутимо, щоб воно повністю покрилося карамеллю. Каструлю можна нахилити, щоб рівень сиропу став вище.
Покрите карамеллю яблуко покласти на тарілку з обвалуванням, дати охолонути
Готово!