Яблука в карамелі з імбиром і родзинками

Яблука в карамелі з імбиром і родзинками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яблука в густий карамелі з ароматом кориці, посипані хрусткими яблучними чіпсами. На смак виходить шалено смачно, а на вигляд – дуже красиво.

Інгредієнти

Яблука – 2 шт
Цукор – 1 склянка
Вода – 1 стакан
Ізюм темний – 10 шт
Яблука сухі – 40 гр
Кориця – 1 ч. л.
Імбир – 1 ч. л.
Лимонний сік – 1 ч. л.

Як приготувати Яблука в карамелі з імбиром і родзинками

Яблука в карамелі – популярне ласощі, що продаються в багатьох ресторанах. Ставитися до Китайської та Європейської кухні. Варіантів приготування дуже багато. Приготуємо страву самі і порадуємо близьких. Особливо сподобається дітям!

Покроковий рецепт

Яблука і сухі яблучні дольки потрібно добре вимити гарячою водою. Ізюм вимити й замочити в окропі.


Сухі яблука поріжемо довільно, дрібної мозаїкою. Залишки насіннєвих коробочок потрібно вирізати. Тепер, підрум’янимо їх на сухій сковороді до золотистого кольору і хрусткої структури.


Ставимо варитися карамель. Висипаємо В каструльку весь цукор і половину води. При помішуванні доводимо сироп до кипіння. Як тільки почне закипати, додаємо лимонний сік. Це дуже важливо, оскільки відбувається часткове інвертування сиропу і карамель буде еластичною і не закристалізується. Далі варимо до загустіння – 20 хвилин.

Після закінчення часу, додаємо в карамель корицю та імбир. Дамо прокипіти. Додаємо решту воду, доводимо до кипіння.


Яблука наріжемо круглими слайсами. Карамелізувати будемо в два етапи, щоб плоди добре просочилися. Спочатку в сироп занурюємо родзинки. Потім яблучні дольки занурюємо гарненько. Сироп повинен кипіти на повільному вогні. Далі заготовки залишаємо на блюді для просочення, а карамель довариваем ще 20 хвилин.


Знімаємо каструлю з вогню і швидко занурюємо шматочки і сухофрукти в гарячу карамель, збираємо наше яблуко, щоб воно виглядало цілим. У верхівки встромляємо спеціальні шпажки або бамбукові палички. Проткнути потрібно весь фрукт цілком. Посипаємо зверху яблучними чіпсами.
На плоскій тарілці викладаємо родзинки, залишки сухих яблук і яблука в карамелі. Карамель швидко застигає, можна не чекати, а відразу приступати до дегустації. До страви добре підійде зелений чай або келих сухого білого вина.