Дуже смачний десерт.Простий у приготуванні, не вимагає великої кількості часу або інгредієнтів.
Спробувати десерт ви зможете відразу,як тільки він охолоне,а зберігати яблука більше 2 днів не можна!
Інгредієнти
Коричневий цукор – 240 г | |
Яблука – 5 штук | |
Вода – 100 мл | |
Оцет – 1 чайна ложка | |
Вершкове масло – 5 грам | |
Кориця – 1/2 чайної ложки | |
Для глазурі: | |
Білий шоколад – 30 г | |
Гіркий шоколад – 30 г | |
Вершки – 2 столові ложки | |
Горішки січені для посипання – жменя |
Британські яблука в цукровій глазурі – щодо популярне блюдо, але дуже смачне і просте. Запропонований вам рецепт дуже простий.
До початку приготування слід підготувати довгі палички (стільки ж, скільки і яблук) і восковий папір.
Покроковий рецепт
Крок 1.
У невеликій каструльці змішати воду з цукром. Поставити каструльку на вогонь і перемішувати до повного розчинення цукру, після закипання сиропу зменшити вогонь.
Крок 2.
Додати в каструлю масло, трохи оцту і корицю (за бажанням). Потім дати прокипіти ще, приблизно, протягом 10 хвилин, паралельно помішуючи, поки вода не википить і сироп загустіє.(Можете додати харчовий барвник, вийде яскрава карамель)
Крок 3.
Потім нам доведеться взяти ще одну велику каструлю, налити в неї окріп і поставити на вогонь.
Крок 4.
Нарешті-то беремо яблука і одягаємо їх на шпажки до середини. Далі…далі в киплячу воду на 2 хвилини (робимо ми це для того, щоб вони розм’якли).
Крок 5.
Дістаємо яблука, злегка протираємо їх рушником і якщо карамель готова, то опускаємо яблука в карамель, прокручуючи їх, поки не буде покрита вся поверхня фрукта.
Крок 6.
І ось зараз вже нам знадобитися пергаментний папір, на ній ми будемо сушити наші яблука в карамелі. * (Якщо ви бажаєте, можна яблука, поки глазур не застигла, обваляти в горішках).
Крок 7. Поки яблука остигають, можна приготувати білу та коричневу глазур. Наламати шматочки шоколаду в 2 чашки. У кожну чашу налити по 1 столовій ложці вершків, розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім, поки шоколадна глазур не охолола, поливаємо наші яблучка зі всіх сторін.