Оригінальний спосіб оформити звичайне яблуко різноманітить ваш раціон. Півгодини часу, трохи вправності і фантазія – ось що потрібно для цього ласощі.
Інгредієнти
яблука – 4 | |
цукор – 2 склянки | |
вода – 0,5 склянки | |
барвник харчовий – щіпка барвник можна взяти іншого кольору, а можна і без нього. | |
китайські палички – 4 штуки | |
шоколад – 0,5 стандартної плитки можна замінити кондитерської посипкою. |
Моя дочка як і багато дітей любить яблука в карамелі. У нашому місті таке ласощі – велика рідкість. Тому я вирішила освоїти приготування цієї страви. Для приготування цього десерту не потрібно великих витрат часу і грошей недорого. Заздалегідь треба подбати про наявність цукру, шоколаду, яблук і паличок, на які ці самі яблука будемо насаджувати.
Покроковий рецепт
Першим етапом підготуємо яблука: помити, видалити плодоніжку і надягти на паличку.
Шоколад тремо на крупній тертці. Пересипаємо в невелику тарілочку.
Готуємо карамель. Цукор висипаємо в невелику каструльку або сотейник. Додаємо воду і харчовий барвник. Ставимо на середній вогонь. Помішуємо до повного розчинення.
Коли карамельна суміш готова, опускаємо в неї яблука. Намагаємося рівномірно розподілити карамельну глазур.
Поки глазур не зовсім затверділа, занурюємо в стружки шоколаду і ставимо остигати. Я поквапилася і цукор розчинився не до кінця, вийшла цукрова глазур, але не менш смачно.