Соковиті яблука, запечені в духовці з горіхами, сухофруктами і медом, є чудовим святковим блюдом.

Інгредієнти
| м’яка курага – 60 г | |
| очищені горіхи волоські – 30 г | |
| мелена кориця – чверть ч. ложки | |
| солодке яблуко велике – чотири штуки | |
| несолоне вершкове масло розм’якшене – 30 г | |
| рідкий мед квітковий – 30 г | |
| великий апельсин – одна штука | |
| родзинки – 30 г |
Цей корисний гарний і смачний десерт рекомендується подавати з кулькою пломбіру або густим натуральним йогуртом.
Покроковий рецепт
Промити всі сухофрукти, перекласти їх у невелику миску, залити крутим окропом і залишити приблизно на двадцять хвилин, потім підсушити сухофрукти, нарізати їх дрібними шматочками.
Дрібно порубати очищені горіхи, відправити їх в посуд з нарізаними сухофруктами, додати достатню кількість меленої кориці, перемішати.
Добре яблука промити, розрізати на половинки, акуратно видалити насіння і частину м’якоті, для того, щоб нарізані фрукти придбали велику стійкість, зі зворотного боку у них рекомендується відрізати круглу частину.
Підготувати форму для запікання, змастити її невеликою кількістю вершкового масла, потім викласти всі нарізані яблука, насипати в неї пряну начинку з горіхами і сухофруктами, полити медом. Відправити форму в гарячу духовку і запікати яблучний десерт протягом півгодини при 180 градусах.
Як тільки яблука з сухофруктами, горіхами і медом будуть готові, перекласти їх на блюдо, злегка остудити, потім полити апельсиновим соком, віджатим з одного плоду, подавати до святкового столу з кулькою пломбіру.
