Ячна каша до сніданку

Ячна каша до сніданку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Засипаємо кашу в чавунець і промиваємо її. Цей етап є відповідальним, так як в крупах багато сміття, яке потрібно ретельно витягти. Промивати потрібно до тих пір, поки вода не стане прозорою.

Відміряємо пропорції ячної каші і води. Додаємо необхідну кількість води. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння.


Після того, як вода закипіла, солимо, перчимо, додаємо спеції за смаком.

Закриваємо щільно кришкою, зменшуємо вогонь. Залишаємо кашу в такому вигляді на 10 хвилин. Вона повинна стояти на мінімальному вогні. УВАГА: Не перемішуємо кашу в процесі варіння!

Після закінчення 10 хвилин, вода википіла, каша набухла і цілком готова до вживання. Додамо зелень і залишаємо на 5 хвилин.

Смак каші розкрився і можна снідати! Якщо ячна каша виступає в ролі гарніру, її можна урізноманітнити котлетою, відбивної, рибою. На сніданок, досить шматочка сиру для доповнення поживною, смачною ароматною, низькокалорійної каші. Якщо ви не на дієті, додайте 20 г вершкового масла. Харчуйтеся правильно, готуйте з любов’ю для себе і своїх близьких!