Смачний, натуральний і корисний мармелад.
Інгредієнти
Полуниця – 200 грам . Можна використовувати будь-які інші ягоди, які Ви любите. Ягоди можна брати як заморожені, так і свіжі. | |
Вода – 250 мл | |
Агар-агар – 2 чайні ложки Або 30 грам желатину. |
Пропоную Вам приготувати натуральний мармелад з ягід. Для приготування мармеладу використовується агар-агар – загущувач рослинного походження. Якщо у Вас немає агар-агару або Ви не знайшли його у продажу, можна замінити його на звичайний желатин.
Покроковий рецепт
Залити ягоди 250 мл води і варити після закипання протягом 10 хвилин.
Додати 2 чайні ложки агар-агару або желатину, добре перемішати і варити ще 2 хвилини.
Через 2 хвилини прибрати з вогню і перелити в ємність, у якій наш мармелад буде застигати.
Мармелад можна робити як з ягодами, так і без. Я люблю мармелад з ягодами. Якщо хочете мармелад без ягід, просто процідіть зварену рідина через сито.
Залишаємо наш мармелад остигати при кімнатній температурі. Після того, як мармелад охолов, і прибираємо його в холодильник до повного застигання. Агар-агар застигає дуже швидко, тому приблизно через 10-15 хвилин мармелад вже можна діставати з холодильника.
Ріжемо мармелад на шматочки і їмо з задоволенням натуральний, приготований в домашніх умовах продукт.