Це одне з моїх улюблених страв сніданку!
Інгредієнти
Вода – 1 1/4 склянки теплої води | |
Борошно – 4 чашк | |
Дріжджі – 2 1/2 чайної ложки сухих дріжджів | |
Розпушувач – 1 ч. л. (або 1/2 чайної ложки соди гашеного в оцті) | |
Сіль – 1/2 ч. л. | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Борошно кукурудзяне (для посипки) |
На відміну від стандартного рецепта тіста, де присутні молоко і яйця, тут використовуються тільки яйця. А сода забезпечує кекси хороший підйом. Кекси можна приготувати заздалегідь. А вже вранці до сніданку додати необхідні і улюблені вам інгредієнти. Обов’язкова умова в рецепті зверху сир. Пробуйте.
Покроковий рецепт
У велику миску налити 1 1/4 склянки води кімнатної температури. Висипати 2 1/2 чайні ложки сухих дріжджів, 1 чайну ложку розпушувача (або 1 / 2 чайної ложки соди гашеного в оцті) і 2 склянки просіяного борошна вищого сорту. Перемішати все до однорідної маси. Залишити суміш на 5 хвилин у спокої. В цей час в окремій мисці збити 2 курячих яйця до піків. Перекласти збиті яйця у посуд з тестом, перемішати. Додати половину, що залишилася просіяного борошна (1 склянка) , 1,5 чайної ложки солі, перемішати. Висипати борошно (ще 1 склянку) і замісити тісто вже на столі до стану гладкості та однорідної структури. Додати трохи олії в чисту миску і покласти в неї тісто (масло потрібно, щоб тісто не прилипло і не обвітрилося). Переверніть тісто, щоб воно вкрилося олією з усіх сторін. Закрийте поліетиленовою плівкою і дайте йому відпочити близько 1 години в теплому місці.
По закінченні часу, тісто викласти на робочу поверхню, розкотити шар товщиною в 1,5 див. Використовуючи спеціальну форму або склянку виріжте кухлі (у мене діаметр кожного кола – 7 см). Готові кола викладайте на поверхню, посипану кукурудзяним борошном. Зверху ще посипати кукурудзяним борошном, накрити поліетиленовою плівкою і дати тісту відпочити протягом 45 хвилин.
Викладіть кекси на змащене деко (можна деко вистелити пекарської папером), випікайте вже розігрітій до 170 С духовці до готовності кексів.
Для начинки використовуйте подкопченый бекон, шпинат, помідори, яйця пашот. Поріжте все і обсмажте на рослинному маслі до необхідного вам стану.
Викладіть всі порізані і злегка підсмажені інгредієнти на булочку, зверху покладіть яйце пашот і шматочок голландського сиру. Поставте булочку з овочами і сиром в духовку на 3-5 хвилин. Подавайте яйця Бенедикт з кексом по-англійськи до столу негайно. Приємного апетиту!