Яйця пашот на хлібі

Яйця пашот на хлібі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Начебто і яйця, але ні, більш ніжні. А якщо ви надумаєте підсмажити булячку…ммм…дуже смачненько!

Покроковий рецепт

Беремо чашку натягуємо на неї целофановий пакет (харчову плівку), капаємо в пакет масло, розмазуємо пальцем одночасно поглиблюємо.

Розбиваємо туди яйце. Солимо, перчимо. Зав’язуємо вузликом (або ниткою, гумкою). Залежно від способу зав’язки кулька можна досягти різної форми яєць-пашот. Якщо туго зав’язати, форма буде як кулька, а якщо в розслабленому стані яйця, то вийде форма літаючої тарілки.

Опускаємо в каструлю з окропом. Варимо у воді на повільному вогні близько 2-5 хвилин, в залежності від бажаної консистенції жовтка, білок при цьому повинен бути щільним! Та й вода ніколи не повинна сильно кипіти, так із-за цього жовток розтечеться, а білок стане “гумовим”.

Спочатку трохи потримати, щоб схопився, потім можна “повісити” на бортик каструлі.

Підготувати хліб і помідори.

На хліб (булочку) викласти листочок салату і помідори.

З яйця акуратно зняти плівку (легше буде зніматися, якщо ви опустіть його на 2-3 секунди в крижану воду). І красиво укласти на бутерброд. Надрізати навхрест яйце, прикрасити зеленню і поперчити. Як тільки бурштиновий жовток почне витікати – негайно з’їсти! Приємного апетиту!