Шакшука – яєчня з томатами і перцем

Це блюдо досить поширено в Ізраїлі, Марокко, Тунісі.

Інгредієнти

цибулина – 1 невелика
солодкий перець – 1 середній
гострий перець – 1
зубчик часнику – 2
зіра мелена – 1/2 ч. л.
томати у власному соку – 200 гр.
яйця (у мене перепелині) – 6
біле вино – 1 ч. л.
кінза – при подачі
сир – 30 г

Як приготувати Шакшука – яєчня з томатами і перцем

Шакшука – простий і швидкий варіант для ранкового сніданку. За складом це яйця запечені з овочами під томатним соусом. У страва входить: томати, цибулю, гострий перець і спеції. Але також можна підібрати й інші овочі, які вам подобаються. Наприклад, солодкий перець, кабачок.

Покроковий рецепт

Дрібно ріжемо цибулю. Нарізаємо тонкою соломкою перець. Розігріти на сковороді 1 ст. л. рослинного масла. Викладаємо цибулю і перець, смажимо 5 хвилин, при цьому, помішуємо.

Додаємо дрібно нарізаний гострий перець і часник, зіру. Смажимо 1 хвилину знову. Додаємо розім’яті томати разом з соком . Тушкуємо без кришки 5 хвилин, вливаємо біле вино, додаємо сіль.

Додаємо в сковороду яйця. Кришимо сир.

Готуємо на маленькому вогні, поки білок повністю не схопитися.

Дивіться також:  Яйця на шпинатній подушці