Яйця пашот по-англійськи

Яйця пашот по-англійськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хрусткі гарячі булочки з ніжним яєчком, плавленим сиром і гарячою кавою…

Покроковий рецепт

Чашку вистелити харчовою плівкою. Плівку змастити рослинним маслом (зовсім трохи, щоб яйце при приготуванні не прилипло).

Розбити яйце в чашку. Посолити, поперчити. Чим свіже яйце, тим краще вийдуть яйця-пашот. Куточки плівки підібрати разом і зав’яжіть мішечок нитками або просто у вузлик. Залежно від способу зав’язки кулька можна досягти різної форми яєць-пашот. Якщо туго зав’язати, форма буде як кулька, а якщо в розслабленому стані яйця, то вийде форма літаючої тарілки. Перевірити цілісність плівки!

Мішечок з яйцем одягнути на спицю (в моєму випадку це гачок і каструлька маленького діаметру). Каструлю заповнити на 1/4 водою. Поставити на вогонь і як тільки почнуть з’являтися бульбашки, спицю укласти на бортик каструлі, таким чином, щоб яйце не стосувалося води. Яйце має готуватися над киплячою водою. Варити яйце на сильному пару при закритому (прикритої) кришці 5-7 хв. Можна варити без кришки, але тоді час варіння збільшиться.

Поки готуються яйця булочку розрізати навпіл і обсмажити на олії з 2-х сторін.

Запашні булочки викласти на тарілку. Зверху поставити шинку.

З яєць акуратно зняти плівку (легше буде зніматися, якщо ви опустіть їх на 2-3 секунди в крижану воду). І красиво укласти на шинку.

Накрити скибочками сиру.

Поставити в мікрохвильову піч, щоб сир розплавився. Присипати зеленню. Подавати відразу з ароматною кавою. Приємного апетиту!