Одним із самих смачних сирів у світі по праву вважається бринза. Цей сир хороший і в салатах і просто з хлібчиком. Звичайно ж, бринзу можна купити в магазині, однак цей сир можна приготувати самим.
Інгредієнти
Сметана (20% жирність) – 3 столові ложки | |
Молоко (3,2% жирність) – 1 пакет | |
Сік лимонний – 2 столові ложки | |
Сіль – 1 чайна ложечка | |
Вода (питна) – склянка |
Одним із самих смачних сирів у світі по праву вважається бринза. Цей сир хороший і в салатах і просто з хлібчиком. Звичайно ж, бринзу можна купити в магазині, але можна цей сир приготувати і власними руками.
Ми Вам з упевненістю можемо сказати, що бринза, зроблена власними руками, буде як мінімум не гірше, ніж ту яку Ви купите. Про те як приготувати бринзу ми Вам і розповімо далі.
Покроковий рецепт
Отже, почнемо приготування бринзи!
Беремо каструлю. У неї наливаємо молоко. Ставимо на максимально можливий вогонь.
Додаємо в молоко сметану. Перемішуємо до однорідності. Досить швидко молоко буде підігріватися і будуть підніматися бульбашки.
Як тільки буде починатися процес згортання, відразу ж додайте лимонний сік. Після чого необхідно перемішати все і погріти не більше однієї хвилини.
Ви побачите, що сироватка буде відділятися. Її треба зцідити.
Марлю кладемо на друшляк і присипаємо дрібно рубаною зеленню (щоб сир вийшов красивим).
Отриманий сир перекладаємо на друшляк (сито) з марлею. Накриваємо сир куточками залишилася марлі і ставимо зверху гніт на одну годину. Сам сир загорнутий в марлі повинен стояти в друшляку, щоб стікала зайва рідина.
Через деякий час дістаємо готову бринзу і нарізаємо її на маленькі шматочки. Укладаємо шматочки в макітру. Подаємо до столу.
Щоб отримати солону бринзу… сир нарізаємо на шматочки. Потім у склянці води розводимо ложечку солі. Отриману воду виливаємо в миску з нарізаним сиром. Через 30 хвилин солона бринза готова! Ми бажаємо Вам приємного апетиту!